Aan de slag met je eigen pistachepasta!

Versheid en kwaliteit zijn twee criteria die Daniela, eigenaresse van D’Taarte, erg belangrijk vindt. Smaakstoffen en andere chemische goedjes zijn dan ook uit den boze. Enkel verse producten vinden hun weg naar de heerlijke taarten, gebakjes, koekjes en andere zoete lekkernijen van Daniela.

Maar wat schuilt er nog meer achter die heerlijke smaken? Zelden dat een kok, of patissier in dit geval, een van zijn of haar keukengeheimen prijsgeeft. Maar vandaag heffen we graag een tipje van de sluier en delen we met jullie hoe Daniela te werk gaat bij het maken van een smeuïge pistache pasta.

Dit gebruikt Daniela:

  • 125 gram ongezouten pistache nootjes
  • 25 gram amandelen
  • 60 gram fijne kristalsuiker
  • 20 gram water
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • amandelextract

Duurtijd:

Ca. 30 minuten.

Aan de slag!

Stap 1: Spreid de pistachenoten op een bakplaat en rooster ze gedurende 15 minuten op 150 graden. Door de nootjes te roosteren krijgen ze een meer intense smaak. Laat ze vervolgens afkoelen.

Stap 2: Verwarm op een laag vuur de suiker en het water. Eens de suikersiroop 121 graden bereikt heeft voeg je er de pistachenootjes aan toe en roer je het geheel door. Dit zal nu kristalliseren. Als (bijna) alle suikersiroop is opgenomen door de nootjes haal je ze uit het pannetje en laat je ze even afkoelen.

Stap 3: Voeg de gesuikerde nootjes samen met de amandelen in een blender en mix ze zo fijn mogelijk. Aansluitend voeg je de zonnebloemolie toe en eventueel één of twee druppels amandelextract. Mix gedurende 5 à 10 minuten totdat je een gladde, smeuïge pasta krijgt.

Stap 4: Ziezo, de pasta is klaar om verwerkt te worden in een heerlijke taart. Nog niet meteen aan de slag? Bewaar de pasta in een luchtdichte pot op kamertemperatuur en je hebt er zeker een aantal maanden plezier van.

Naast deze pistachepasta maakt Daniela ook haar eigen amandel en hazelnoot-praliné pasta’s volledig zelf. Een keertje proeven? D’Taarte maakt voor jou graag een heerlijke taart naar wens.

Deel deze post!