Op de koffie bij D’Taarte

Schuif lekker mee aan tafel, want ik nodig je uit op de koffie bij D’taarte. Laat ik me eerst even voorstellen; mijn naam is Daniela. Ik ben gepassioneerd door de kunst ‘arte’ van het ‘taartbakken. Het was dus niet zo moeilijk om een passende naam voor mijn zaak te verzinnen. D’taarte was geboren!

Sinds mijn kindertijd

De passie voor het bakken kreeg ik met de paplepel mee. In Tsjechië, waar ik geboren ben, is bakken een zondagsritueel.
Elke zondag bakten mijn oma en mama de lekkerste taarten en koekjes. Ze probeerden nieuwe recepten uit, die ze dan uitwisselden met andere vrouwen. Ik was nooit ver weg als er gebakken werd, want k vond het heerlijk om mijn oma en mama bezig te zien. Het was zalig om altijd van hun lekkernijen en uitvindsels te mogen proeven. Tja, toen was ik al dol op zoetigheden.
Het is in Tsjechië heel normaal dat je als jong meisje leert koken en bakken. Ik vond het echt altijd heel leuk om te helpen, bovendien had ik dan ook nog de juiste genen geërfd. Dat koken en bakken kwam heel goed van pas toen ik als au pair naar België verhuisde. Mijn gastgezin en hun omgeving genoten van mijn creaties en zo groeide mijn zelfvertrouwen en ik werd er steeds meer door gepassioneerd. Regelmatig kreeg ik de vraag of ze mijn taarten konden kopen. Dat zette mij aan om in de hotelschool van Hasselt een avondopleiding bakken te gaan volgen en een dagopleiding banketbakker bij Syntra.

Lekkere perfectie

Een andere reden waarom ik mij wilde perfectioneren in het bakken was de slechte ervaring met gekocht gebak. Op feestjes keek ik steeds vol verwachting uit naar de desserts. Wat was de teleurstelling groot wanneer er ontdooide gebakjes, of industrieel gemaakte chocomousse of zelfs bavarois in plastieken potjes geserveerd werd! Vaak had ik een opgeblazen gevoel na het eten van zware botercrèmes en veel te zoete desserts.
Dit soort desserts en taarten zouden mijn party’s niet mogen verpesten. Daarom creëerde ik de lichte ‘Di crème’ en wist hierdoor anderen te overtuigen dat je niet altijd een overeten gevoel aan desserts overhoudt.
De eerste bestellingen hebben niet lang op zich laten wachten. Iedereen die van mijn taarten proeft vertelt het verder aan vrienden en familie. Mond aan mondreclame is nog steeds de beste reclame, zeker als het toepasselijk om taart gaat.

Desserts, een deugd voor iedereen

De D’Taarte taarten en desserts zijn gekend omwille van het gebruik van eerlijke producten. Ik zelf hou van lekkere en eenvoudige gerechten en ik maak goede en gezonde keuzes. Dat is immers een must als je fit en gezond wilt blijven. Mijn lichte taarten zijn voor speciale gelegenheden. Ik gebruik ook altijd kwaliteitsvolle en natuurlijke ingrediënten, zoals bijvoorbeeld echte vanille.
De D’Taarte taarten en desserts passen in elk soort dieet. Enkele jaren geleden is bij mij lactose-intolerantie vastgesteld en ben ik noodgedwongen op zoek gegaan naar opties om te bakken zonder melkproducten. Natuurlijk zonder aan smaak in te boeten. Gelukkig zijn er veel lekkere alternatieven, maar hier komen we in een latere blog over speciale dieetwensen op terug.
Geluk schuilt in een taart(je)
Het mooie van dit vak is dat ik alleen maar mensen in feeststemming zie. Ik vind het heerlijk om voor elke gelegenheid iets speciaals te creëren en deel uit te maken van momenten waar vrienden en familie elkaar verrassen met een heerlijk dessert! Het maakt me gelukkig om mensen te zien genieten van elke hap.

Blije mensen maken mij blij!

Serveer jij binnenkort ook een taart van D’taarte bij de koffie? Kijk voor inspiratie in onze galerij.

Daniela

Deel deze post!